Szasztok!
Update a pollenszűrő cseréjének témájához!
A legfontosabb, hogy nem szükséges lebontani a kesztyűtartót! A leírtakat ellenőriztem viszont a szűrőt még cseréltem ki. (remélhetőleg az a mozzanat már nem tartogat meglepetéseket)
Szeretném itt is megosztani, hátha valakinek segítek vele.
Az anyósülés felől a középkonzol oldalá található műanyag lemezt el kell távolítani. 3 helyen van rögzítve (2 elöl egy hátul). Mindhárom bepattanó kötés, így nincs meg az a veszély, hogy letörünk egy fülecskét a feszegetéssel.
Ezalatt található egy ki kis harmóniacső a kesztyűtartó hűtésére szolgál egy darab csavar tartja (talán T20-as) Csavar kiszedése után ki kell pattintani a helyéről.
Ezt követően kerestem egy ideig a szűrőházat, mire megtaláltam. Nagyon közel fekszik a motortérhez, eléggé be kell bújni a kesztyűtartó alá. Az én 180 cm-el is komoly feladat volt betuszkolnom magam

Ott található pollenszűrőfiók fedele. Alul pattintható ki, felül kis beakadó fülecskék vannak. Nekem viszonylag könnyen kipattant, eléggé robosztusnak tűnt a kialakítása ettől persze még figyeljünk, nehogy eltörjön. Ezt követően meglátjuk a szűrőt.
Ami feltűnt nekem, hogy az előbb említett csövecske felfogató csavarja és a szűrőház között egy kis stekker található, aminek a vezetéke kábelkötegelővel van rögzítve.(azt hiszem a nagy szűrőház oldalára) Erre figyeljünk a szűrőfedél eltávolítása során.
Egyenlőre eddig jutottam, de már ez is siker. Remélhetőleg a csere nem okoz majd problémát.
Üdv,
Csaba